Doorgaan naar hoofdcontent

Groen: Fata Morgana

Deze morgen is totaal onverwacht de ploeg van Fata Morgana neergestreken in Maasmechelen! Gena en Sergio hadden niet minder dan Justin Bieber en Lady Gaga gevraagd om 5 opdrachten te verzinnen voor onze kinderen.
En zit zijn ze:

1. Maak een katapult die een sinaasappel minstens 10 meter ver kan schieten
2. Kom op één of andere manier in de media (tv, radio, krant ...)
3. Zorg ervoor dat er 50 stukjes stof met de post naar het kampdomein gestuurd worden en maak daarmee een dekentje voor baby Lieselot (dochtertje van leider Jan)
4. Zorg ervoor dat er 4 verschillende voertuigen naar het kampdomein komen (bv. koets, limo, brandweerwagen, bus ...)
5. Maak een showtje van 10 minuten en presenteer jullie beste zelve op de laatste dag van het kamp aan alle kinderen.

Wie weet krijgen de ouders wel een telefoontje van de kinderen om mee te helpen ...


Reacties

 1. Amai, dat ziet er leuk uit. We zullen even kijken in de stofjes wat we zoal hebben en deze morgen op de post doen. Onze Nicolas heeft de voorbije weken aan een katapult gewerkt en zal nu spijt hebben dat die niet mee is. We zijn wel benieuwd welke rol onze jongens zullen spelen in dat showtje.

  groetjes en we duimen ervoor dat alle opdrachten slagen.
  Geert, Carine en Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank u! De groentjes zullen heel gelukkig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kga deze avond nog wat stofjes opsturen...
  mama van ellen en sander
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook wij gaan ons stofje bijdragen. We sturen het morgen mee met de brief.
  Dieter en Isabel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fantastisch! Dank-u-wel voor alle medewerking! Er heeft niemand .. eh ... toevallig een limousine voor zijn deur staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ineke mama van Samuel23 augustus 2011 om 18:02

  Moeten het echte limousines, brandweerwagen etc zijn of kunnen we ook een speelgoed brandweerwagen opsturen? Die heb ik wel thuis.
  Wat hebben de kinderen verder allemaal nog voor hulp nodig?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

ROOD

Na 4 uren op de bus te hebben gezeten zijn we toch goed en wel aangekomen in Maasmechelen. Na genoten te hebben van de frietjes, leerden we elkaar wat beter kennen en kropen we moe maar voldaan onze bedjes in.


MASSASPEL

Op maandagmiddag was het tijd voor het jaarlijkse massaspel! We speelden De Mol op wereldreis! In tien landen moesten we samenwerken om opdrachten tot een goed einde te brengen. Elke opdracht bracht geld op voor de groepspot en elke opdracht verborg ook een tip om de mol te ontmaskeren. Uiteraard waren er ook vragen over de mol, waarbij pasvragen konden gekocht worden. Vragen zoals “waar stond De Mol deze ochtend bij de kampdans” of “heeft De Mol een pruik, masker, hoed of bril aan” bleken niet gemakkelijk. Gelukkig bracht het mollenboekje vaak de oplossing. Daarin konden we details noteren tijdens het spel. Zoals op TV was de laatste vraag “Wie is De Mol”. Na een reuzespannende middag werd de uiteindelijk de mol ontmaskerd : het bleek Jensen, oftewel Anubis, te zijn! Iedereen kreeg een mooie medaille als aandenken. We sloten af met een, groepsfoto en dan was het alweer tijd om te eten! Bedankt aan Eva en Helena om het massaspel dit jaar in goede banen te leiden, en bedankt …
ROOD

Wat was het deze ochtend weer spannend! De teletijdmachine lanceerde ons plots in Egypte. In de voormiddag had een farao in de Sahara had onze hulp nodig om de verborgen schat te vinden. 

Na lekkere frietjes hadden we weer energie om magische stenen te verzamelen voor de mummie door verschillende opdrachten uit te voeren. Moe van de gekke dag keken we voor het slapen nog gezellig naar een film met lekkere snoepjes.  

Tot morgen!