Doorgaan naar hoofdcontent

groen: update Fata Morgana

Fata Morgana nadert zijn einde en zondag zal moeten uitwijzen of Maasmechelen een 5-sterrendorp wordt of niet. Intussen hebben de kinderen niet stilgezeten.

De eerste stofjes voor het kleedje voor Lieselot kwamen al vrij snel binnen (dank u ouders!). Intussen ligt er genoeg stof klaar om een kleurrijk kingsize bedovertrek te maken. Eén inzender wou annoniem blijven, maar het lapje stof gaf al snel zijn afkomst prijs.

De show voor morgen begint vorm te krijgen. De jongens kiezen voor een gedurfde "vogeltjes dans" terwijl de meisjes aan een rolstoeldans werken op 't Smidje van Laïs. De jongens uit het verre Slypskapelle doen er nog een schepje bovenop en plannen een gedurfde goocheltruc met een kist en een zaag. Komt dat zien!

De mediaploeg heeft zijn slag al binnen. Morgen verschijnt de groepsfoto van groen samen met een klein artikeltje in de krant!


De katapult is bijna test-klaar, ingenieurs Pieter, Indy en Thomas en conceptarchitect Nicolas werken aan de laatste details. Intussen liggen de 3 kilo aardappelen te popelen om afgeschoten te worden.Van de 4 voertuigen die hier moeten verschijnen is deze avond de lekkerste aangekomen: een ijskreemkar! 2 bolletjes met chocolade en snoepjes, je zou voor minder blij zijn!

Reacties

  1. Leuk om eindelijk nog eens iets van jullie te horen. Het ziet er allemaal heel plezierig en gezellig uit. Wat zullen onze kinderen weer veel beleefd hebben in een week tijd. Hartelijk dank aan de leiding en de vele mensen die achter de schermen meewerken om ook dit jaar weer voor een onvergetelijk kamp te zorgen. Het doet deugd om te zien hoeveel creativiteit en inzet er van jullie uitgaat. Een dikke proficiat vanuit het verre Slypskapelle.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

ROOD

Na 4 uren op de bus te hebben gezeten zijn we toch goed en wel aangekomen in Maasmechelen. Na genoten te hebben van de frietjes, leerden we elkaar wat beter kennen en kropen we moe maar voldaan onze bedjes in.


MASSASPEL

Op maandagmiddag was het tijd voor het jaarlijkse massaspel! We speelden De Mol op wereldreis! In tien landen moesten we samenwerken om opdrachten tot een goed einde te brengen. Elke opdracht bracht geld op voor de groepspot en elke opdracht verborg ook een tip om de mol te ontmaskeren. Uiteraard waren er ook vragen over de mol, waarbij pasvragen konden gekocht worden. Vragen zoals “waar stond De Mol deze ochtend bij de kampdans” of “heeft De Mol een pruik, masker, hoed of bril aan” bleken niet gemakkelijk. Gelukkig bracht het mollenboekje vaak de oplossing. Daarin konden we details noteren tijdens het spel. Zoals op TV was de laatste vraag “Wie is De Mol”. Na een reuzespannende middag werd de uiteindelijk de mol ontmaskerd : het bleek Jensen, oftewel Anubis, te zijn! Iedereen kreeg een mooie medaille als aandenken. We sloten af met een, groepsfoto en dan was het alweer tijd om te eten! Bedankt aan Eva en Helena om het massaspel dit jaar in goede banen te leiden, en bedankt …
ROOD

Wat was het deze ochtend weer spannend! De teletijdmachine lanceerde ons plots in Egypte. In de voormiddag had een farao in de Sahara had onze hulp nodig om de verborgen schat te vinden. 

Na lekkere frietjes hadden we weer energie om magische stenen te verzamelen voor de mummie door verschillende opdrachten uit te voeren. Moe van de gekke dag keken we voor het slapen nog gezellig naar een film met lekkere snoepjes.  

Tot morgen!